Управление и екип

Щерю Бояджиев

д-р Щерю Бояджиев

Д-р Щерю Бояджиев завършва медицина и придобива специалност по неонатология в Медицински университет – Пловдив. Професионалния си път започва като лекар реаниматор в ЦСМП – Пловдив, след което работи като педиатър и неонатолог в МБАЛ Асеновград ЕООД до 2013 г. В периода 2008-2013 г. специализира неонатология в Клиниката по неонатология на Медицински университет – Пловдив. За кратко време в началото на 2013 г. е началник на Неонатологичното отделение на УМБАЛ „Дева Мария“ – Бургас.

Д-р Щерю Бояджиев специализира във водещи центрове по неонатология в Германия и Великобритания. Участва редовно в международни симпозиуми и конференции по неонатология.

От средата на 2013 г. е неонатолог в Chelsea & Westminster Hospital NHS FT, Лондон, Великобритания, а в периода 2014-2017 г. работи в Неонатологичното отделение на Cambridge University Hospitals NHS FT – Addenbrookes Hospital/Rosie Maternity Hospital, Кеймбридж, Великобритания, където освен че е неонатолог, осъществява спешен неонатологичен транспорт и консултации за района на Източна Англия /Acute Neonatal Transfer Service – East of England NHS, Cambridge, UK/.

Сертифициран е да провежда Bayley Scales of Infant and Toddler Development, Third Edition, който оценява нервно-психичното развитие на кърмачета и малки деца на възраст от 1 до 42 месеца.

От септември 2017 г. е началник на отделението по неонатология на МБАЛ „Лозенец“ ЕАД.

Владее английски, гръцки и руски език.

Член е на БЛС и на Асоциацията по неонатология в България, както и на GMC и Royal College of Paediatrics and Child Health – Великобритания.

» Всички специалисти