Екип

Ралица Сенкова

Д-р Ралица Сенкова

Родена 1979 г. в гр. Бургас, омъжена със син (2008 г.) и дъщеря. През 1998 г. завършва Английска езикова гимназия „Гео Милев“ – гр. Бургас, с пълно отличие.

През 2004 г. завършва Медицински университет – София.

В периода 2005 г. – 2010 г. специализира Акушерство и гинекология в САГБАЛ „Шейново“ – София и през 2011 г. придобива специалност по Акушерство, Гинекология и Репродуктивна медицина.

От 2008 г. - 2011 г. работи в САГБАЛ „Шейново“ – София, а от 2011 г. е акушер-гинеколог от екипа на ДКЦ „Асцендент“ – София. Солидната й теоретична подготовка и позитивното отношение към пациентите са гаранция за нейния професионализъм в ежедневната й работа.

От 2012 г. се присъединява към екипа на проф. Щромер във Виена Ин Витро Център в Токуда Болница София.

През 2012 г. преминава обучение в областта на стерилитета и репродуктивните технологии в Ин Витро Клиника Kinderwunschzentrum Goldenes Kreuz, Виена, Австрия под ръководството на проф. Щромер и проф. Обруца. Обогатяването на нейния опит в асистираната репродукция се базира на допълнителни специализации в клиниките на проф. Щромер в Словакия, Румъния и Полша.

През 2003 г. и 2004 г. като студент по медицина преминава обучения в областта на акушерството и гинекологията в Университетски болници в гр. Палермо, Италия и гр. Маастрихт, Холандия.

През 2007 г. е специализира в областта на гинекологичната онкология към Клиника по Акушерство и гинекология в Университета Есен-Дуисбург, Германия и защитава проект на тема „Колпоскопски находки при HPV инфекция, поведение“.

Преминала следдипломни квалификации по ехография, колпоскопия и злокачествени заболявания на женската полова система.

Член е на Българския Лекарски Съюз и на Българската Асоциация по Акушерство и Гинекология.

Владее английски, немски и руски език.

» Всички специалисти