Екип

Хайнц Щромер

Проф. д-р Хайнц Щромер

Медицински директор на Виена Ин Витро център.

Роден 1964 г. във Виена, женен с две дъщери (1996 г.).

След завършване на средно образование и отбиване на военна служба започва обучение по медицина в Университета във Виена.

През 1990 г. се дипломира като лекар по медицина, след което работи като асистент и специализант в Института по лечение на стерилитета под ръководството на проф. д-р Файхтингер. Реализира първата бременност след микроманипулационна техника чрез лазер при ин витро процедура.

По-късно работи в Клиниката по акушерство и гинекология на Обединената университетска болница на Виена, като създава IVF сектор.

През 1998 г. придобива специалност по Акушерство и Гинекология.

Основава специализирана клиника за консултации на пациентки с многоплодни бременности. Работи едновременно като консултант към фармацевтична фирма Organon Ltd .

През 1999 г. се хабилитира като професор по акушерство и гинекология (тема на научната работа „Влияние на различните фактори при лечение на стерилитета чрез ин витро процедури“).

През юни 2000 г. заедно с проф. д-р Андреас Обруца основават частна ин витро клиника Kinderwunschzentum Goldenes Kreuz, Виена, Австрия.

През 2003 г. основава Австрийската IVF Асоциация заедно с проф. д-р Обруца.

Последователно разработва софтуерни програми „Elia MED“, „Puredoc“ и „QuinniPro“ за документация и качествен контрол при лечението ин витро, като последния е внедрен в много европейски IVF центрове, както и във Виена Ин Витро Център.

Автор е на редица публикации и лекции в областта на репродукцията и контрацепцията.

Конултант е в международни медицински институти.

» Всички специалисти