Антицелулитни

DERMOSONIC

Методът DERMOSONIC е специално разработен за третиране на естетични проблеми и дефекти, особено тези, които засягат дермата и субдермалната тъкан. Той е основан на комбинацията от две специфични терапии: утразвук (УЗ) и неинвазивна субдермална терапия (НИСТ).

Този метод въздейства дълбоко на циркулаторни, функционални и механични причини, отговорни за по-важните естетични неразположения и проблеми: целулит, затлъстяване, ремоделиране на тялото, стрии и белези, циркулаторни нарушения.

УЗ се използва в медицината и физиотерапията повече от 40 години. В сферата на козметиката беше въведен преди 5 години.

Използването на НИСТ, основана на контролирана вакуумна и депресионна терапия, е първоначално спомената още в древната източна медицина. В наши дни тя е широко разпространена в медицината.

УЗ има три основни ефекта: механичен, термичен и химичен.

НИСТ − Контролирана вакуумна терапия − техника, която използва всмукване, за да въздейства на ниво хиподерма, за да упражни масаж с отрицателно налягане (вакуумна депресия). Традиционният масаж изтласква тъканите напред и навътре към тялото, докато вакуумната терапия масажира отвътре навън.

Физиологични и терапевтични ефекти − когато се прилага по лимфните пътища, произвежда истински лимфен дренаж, който е особено важен за успеха на антицелулитната терапия. Наблюдава се и изключителен диуретичен ефект.

Методът DERMOSONIC се прилага при :

  • антицелулитна терапия
  • общо затлъстяване
  • локално затлъстяване
  • белези и стрии
  • ремоделиране на тялото
  • в програмите за обезболяване на повърхностни ревматоидни артрити, склеродермия, миалгии и мускулни крампи.

Ударно-вълнова терапия (Х-Wave терапия)

Ударно-вълновата терапия (Х-Wave терапия) е неинвазивно, бързо и ефективно лечение. Апаратът работи на принципа на звукова ударна вълна в съчетание с импулсни електрически токове. Основният терапевтичен ефект на ударно-вълновото въздействие е механичното въздействие (вибрации) върху тъканите на мястото на въздействие. Това е прекрасен метод за борба с промените, свързани с нарушен тонус и еластичност на кожата. Стимулират се кръвотокът, лимфотокът и синтезата на колаген. Повишава оксигенацията и метаболитните процеси в зоната на въздействие. Има силен обезболяващ ефект.

Намира приложение при:
-    Лечение на целулит (1–4 стадий)
-    Премахване на белези и стрии
-    Лечение на болкови синдроми
-    Лечение на оточни състояния
-    Лифтинг и възстановяване на еластичността на кожата
-    Тендинити, миотендинити и епикондилити
-    Следоперативна рехабилитация
-    Състояния след липосукция.

LPG

През последните години като най-ефективен, безболезнен и неинвазивен метод за антицелулитно лечение се налага LPG-технологията. Този апаратен метод се използва от около 20 години, родината му е Франция и в световен мащаб има вече милиони третирани пациенти. Ежедневно стотици жени и мъже се уверяват в неговите предимства.

Ендермология LPG най-новата високотехнологична медицинска терапия за борба с целулита и оформяне на тялото

Ендермологията е система, която използва механичен метод за постигане ефекта на ръчните масажи, тя е технология за борба с целулита, призната от Американската администрация за храните и лекарствата.

Ендермологията е медицинска, неинвазивна техника, чийто ефект е доказан с клинични наблюдения, проведени в престижни университети.

Ендермологичната техника е разработена във Франция от Louis Paul Guitay (LPG) и към настоящия момент има повече от 20-годишна история. Първоначално е използвана за третиране на изгаряния, но когато е забелязан ефектът върху целулита, се поставя начало на изследвания в тази област.

Ендермологията принадлежи към технологиите на новото време, които дават предимство на естествените решения без хирургична намеса и без приложението на химични субстанции. Често имитирана, но никога достигана ефективност върху целулита, както и върху качеството на външния вид на кожата, като това може да бъде придружено и от намаляване на теглото, заличаване на пресните стрии и не на последно място - релаксация.

Сеансите подобряват тургура на кожата, правят я по-еластична, елиминират токсините и отоците. Без болка и странични ефекти губите сантиметри в най-проблемните области: бедра, ханш, корем и ръце. Справяте се с напрежението и скрития стрес.

Принцип на действие

Ендермологията (от фр. „през кожата“) действа на принципа на дълбокия лимфодренаж (вакуумен масаж). Технологията ендермология се прилага с помощта на последно поколение апарат Cellu M6 Keymodule, който обработва структурите на кожата с комбинация от всмукване и разтриване. Този процес, чрез специални моторизирани ролери, преструктурира съединителната тъкан на кожата, стимулира кръвното и лимфното обращение. Улеснява пречистването от токсините, отключвайки нормалния процес за изхвърляне на излишни мазнини, повишава синтеза на колаген и еластин в кожата. Интензивността на масажа се регулира чрез степени, така че той е безболезнен, изключително приятен и релаксиращ, адаптиран към индивидуалната чувствителност на всеки отделен пациент.

Честота и брой на процедурите

Оптимални резултати се постигат с пакет от 12-14 процедури с честота 2-3 пъти седмично. Първите резултати се наблюдават след 7-8-та процедура, когато започва видимото изглаждане на кожата и намаляването на обиколките на бедрата и ханша. Професионалният подход включва изготвянето на индивидуален терапевтичен план, а също и съвети за диетичен и двигателен режим в зависимост от нуждите на всеки отделен пациент.

Поддържане на резултата след основния пакет процедури

Препоръчва се по 1 процедура месечно за поддържане на ефекта, за стегната кожа и профилактика на целулита. Здраве, превенция и красота – това е философията на LPG-технологията. Тя включва ново мислене, промяна в начина на живот, здравословно хранене, добър тонус и самочувствие.

Други показания

Важни показания за LPG са и възстановяването на тялото след бременност, както и нарушенията във венозния и лимфния дренаж. Болката в подбедриците, чувството за оточни и уморени крака, особено в края на работния ден, са типичните симптоми на венозна недостатъчност, които се повлияват отлично дори и от единични процедури. Методът се използва успешно още и за профилактика на разширени вени, болки в кръста и гърба, третиране на отпусната кожа и белези след операции, изгаряния, подготовка на мускулите за спорт, след мускулна треска, третиране на скъсани мускулни влакна.

Третиране с LPG преди/след мускулно натоварване

Ендермологията, осъществена апаратно чрез LPG, е технология, способна да раздвижи мускулите в дълбочина след физическо натоварване, както и да ги подготви за тренировка.

LPG методът се използва и за третиране на локализирани мастни натрупвания не само при жени, но и при мъже, особено в областта на корема, което води до отлични и бързи терапевтични резултати.

Трябва да се подчертае, че ендермологията помага на организма сам да привикне към разграждане на излишните мазнини и токсини, да привикне към нов здравословен начин на живот.

Ендермологията дава на жената това, което тя винаги е желала: по-младо, по-красиво тяло в пълна хармония.

И не на последно място

третиране на отпуснатата кожа на лицето

Ендермологията LPG има определена роля за превенция на стареенето на кожата, тъй като всичките й слоеве са подложени на истинска гимнастика, кожните клетки на съединителната тъкан са стимулирани за производство на пълноценен колаген, а резултатът от това е по-млада, тонизирана, ревитализирана кожа.

CORPO

КАКВО Е ЕЛЕКТРОСТИМУЛАЦИЯТА:

Апарат CORPO-02 е съвременен уред за електростимулация на световноизвестната испанска марка SORISA за извършване на антицелулитни процедури, разбиване на мастни натрупвания, стягане на кожата и мускулатурата и цялостно скулптуриране на тялото с гарантиран ефект!

Електростимулацията е физиотерапевтично въздействие върху проблемните зони на тялото чрез генериране на различни видове електрически импулси, които действат върху мускулната, нервната, мастната тъкан, върху кожата, кръвоносната и лимфната система. Апаратът предлага 6 програми за различни зони от тялото, за които са избрани най-подходящите видове ток, съобразно търсения резултат. Програмите на апарата се прилагат за постигане на следните резултати:

  • Моделиране на тялото и отслабване – задейства процеса на разграждане на складираните мазнини и води до намаляване на обиколките на тялото в сантиметри.
  • Борба с целулита – изглажда релефа на кожата и намалява целулита, чрез разрехавяване на фиброзната капсула, стимулиране на дренажа, засилване на микроциркулацията и др.
  • Скулптуриране на тялото – стягане на кожата и мускулите, особено подходяща при мек целулит, отпусната кожа, слаб мускулен тонус, за възстановяване след раждане или оперативни интервенции, както и като финал на отслабващи процедури.
  • Третиране на проблеми с кръвообращението и лимфния поток – подобрява оросяването и пречиства тъканите, стимулира кръвообращението и движението на лимфната течност, подобрява състоянието на кожата и съединителната тъкан.

НА КАКВО СЕ ДЪЛЖИ ЕФЕКТЪТ ОТ ПРОЦЕДУРИТЕ:

Ефективността на „Корпо-02“ се дължи на комплексното въздействие на електрическите импулси върху тялото, както и на факта, че подпомага естествените процеси, които организмът ни използва, за да възстанови своя баланс.

1. ТРЕНИРА МУСКУЛИТЕ – това е ефектът на пасивната мускулна гимнастика. Електрическите импулси карат мускулите да работят, като натоварването съответства на няколко интензивни фитнес тренировки.

По време на процедурите мастните резерви се използват за енергия.

Електростимулацията увеличава количеството енергия, която се изразходва в ежедневието. В човешкия организъм мускулите са най-големият консуматор на енергия след мозъка. Колкото по-тренирани и оформени са мускулите, толкова повече калории се изгарят;

Електростимулацията стяга и оформя мускулатурата. Така формите на тялото се прибират и фигурата изглежда значително по-стегната, по-стройна и хармонична.

Допълнителни ефекти:

Предпазва кожата от образуване на стрии в процеса на отслабване и до голяма степен запазва тонуса и еластичността й;

Позволява целенасочена тренировка и оформяне на отделни мускулни групи, например коремните и седалищните, без да участва останалата част от тялото. При фитнес тренировката това не е възможно – например с CORPO-02 можем да правим 45 минути само коремни преси;

Позволява бърз напредък на хора със слаба физическа активност –още от първата процедура натоварва пълноценно мускулатурата без опасност от травми и мускулна треска;

Подходяща за тренировка за хора, които по различни причини не могат да имат нормална физическа активност – високо кръвно, висока степен на затлъстяване, травми и различни заболявания, възраст, слаба мускулатура, след заболяване или операция.

2. ЗАДЕЙСТВА РАЗГРАЖДАНЕТО НА СКЛАДИРАНИТЕ МАЗНИНИ – това е ефектът на електролиполизата. Електрическите импулси подават сигнал, който стимулира производството на веществата, разграждащи мазнините в мастните клетки и се грижат освободената енергия да бъде изгорена от мускулите.


3. СТИМУЛИРА КРЪВООБРАЩЕНИЕТО И ДВИЖЕНИЕТО НА ЛИМФНАТА ТЕЧНОСТ. Кръвообращението има ключова роля за разграждането на мастните натрупвания. Доброто кръвообращение означава достатъчно количество кислород, без който разграждането на мазнините е невъзможно.

Електростимулацията укрепва стените на кръвоносните съдове, подобрява оросяването и може да се използва като профилактика на циркулаторни проблеми, болки и тежест в долните крайници.

Дренажният ефект предпазва от задържане на течности и пречиства тъканите от отпадни продукти, което е особено важно в процеса на отслабване.

Борба с целулита – подобряването на циркулацията в долните крайници е основна част от третирането на целулита.


4. ПОДОБРЯВА СЪСТОЯНИЕТО НА КОЖАТА –електрическите импулси стимулират производството на колаген и еластин, което заедно с подобреното оросяване възстановяват еластичността и релефа на кожата при целулит, след раждане или рязко отслабване.

Препоръчителният курс от процедури с апарат „Корпо-02(целутрон) е 10–20 броя, максимум през ден, като резултати, свързани с намаляване на обиколките и оформяне на силуета могат да се наблюдават след 4-5 процедури. Броят на процедурите зависи от степента на проблема, от това какви резултати се търсят, от комбинирането с други методи и средства, от някои обективни фактори като възраст, здравословно състояние, метаболизъм, бързина на повлияване от електротерапия.

От съществено значение за постигане на желания резултат е съчетаването на електростимулацията с хранителен режим, подходяща физическа активност, антицелулитни масажи, специализирана антицелулитна козметика, процедури за детоксикация, хранителни добавки.